Henk Knibbeler Natuurfotografie en Poëzie

Stuur e-mail mail_outline Paddenstoelen magie en de schoonheid vastgelegd. 

Paddenstoelen magie en de schoonheid vastgelegd.

Paddenstoelen hebben altijd iets magisch gehad voor de mens. Men denkt vaak dat ze allemaal dodelijk zijn, maar dat is helemaal niet zo, want bijna 97% kun je consumeren zonder daar ziek van te worden! Paddenstoelen zijn er het hele jaar door, echter in de herfst en winterhalfjaar kun je de meeste soorten wel waarnemen in bossen, graslanden, langs de kust in de duinen en parken, bermen, noem maar op! Paddenstoelen zijn belangrijk voor het ecosysteem in onze natuur!

Hun vormen en kleuren, soms grillig en dan weer bijna tot kunst verheven zijn ze heel belangrijke organismen in ons milieu en de bossen. De zwamvlok ofwel mycelium bestaat uit dunnen draden die zich in de substraten verspreiden. Daaruit groeit de vrucht, de paddenstoel dus en die verspreid op zijn beurt weer de sporen welke zich in de buisjes of lamellen bevinden van de hoed of buik.

Deze rubriek is ontstaan op verzoek van vele lezers die de paddenstoelengroep veel bekijken. Hier laat ik expliciet de schoonheid van de soorten zien in hun verschillende biotopen. Aan de fotografie, veelal macro opnamen, besteedt ik veel zorg aan om een duidelijk en helder beeld te laten zien zodat je nog meer details kunt zien en van hun schoonheid kan genieten, de groeiplaatsen en kunt gebruiken om zelf gevonden soorten te herkennen aan de hand van de foto's. 

Veel plezier en als er vragen zijn stuur mij gerust en mailtje over soorten die u niet kunt thuis brengen, ik zal mijn best doen ze te beantwoorden.

Henk.

 

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee