Henk Knibbeler Natuurfotografie en Poëzie

 

 

Welkom op mijn website!

Vogels - landschappen - vlinders - libellen-flora - paddenstoelen - poëzie.


Paddenstoelenexcursies en workshops voor fotografen. 
Beleef het mee in Zeeuws - en Belgisch Vlaanderen.

 

Welkom op mijn website!

Welkom op mijn foto - en poëziewebsite.  Mijn fotografie hier is een weergave van datgene wat ik in de natuur allemaal tegenkom en waarneem op mijn tochten door het Vlaamse, in Nederland en in België. Met veel zorg, geduld en precisie leg ik momenten vast in de natuur die voor veel mensen verborgen blijven. Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen in België zijn voor mij zgn. thuisgebieden. Teenachtertander was en is dan ook nog steeds mijn thema in de natuurfotografie en beleving in de natuur.
Het zijn niet alleen maar zeldzaamheden die ik fotografeer, maar juist ook de gewone natuur die iedereen kan tegenkomen in het landschap. Macrofotografie en telewerk hebben mijn voorkeur. Op de site kunt u zelf de rubrieken kiezen en volgen waar uw interesse naar uitgaat. 

NIEUW!!  KLIK OP DE FOTO'S VOOR GROTERE WEERGAVE EN GENIET IN FULL SCREEN! Navigeer met de pijltjes naar links of rechts en lees de info bij de foto's. 

Met ruim 45 jaar ervaring in de fotografie en nog wat jaartjes meer in de kennis van de natuur betekend dat, veel in het veld aanwezig zijn in alle jaargetijden en soorten bestuderen, inventariseren en kennis delen en uitwisselen met andere natuurkenners en wetenschapppers.
Daarnaast volg ik opfriscursussen over nieuwe ontwikkelingen, want de digitale fotografie groeit snel en veranderd constant. 
Ik ben actief bij verschillende werkgroepen en organisaties in de Benelux zoals Floron, Mycologische vereniging, Landschap VZW in België en Europese werkgroep voor wilde orchideeën. Op de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen ben ik een paar dagen actief in de week met de ondersteuning van eindejaars studenten fotografie. 
Voor SOVON en FLORON werk ik mee aan het inventariseren van de flora en vogels. Bij de KNNV, vereniging voor veldbiologie in Nederland ben ik actief lid van de mycologische werkgroep voor de provincie Zeeland en werk mee aan de kartering van paddenstoelen voor de Ned.Mycologsiche Vereniging. Poëzie

De poëzie heeft een eigen knop gekregen op de hoofdpagina. De vele reacties via de mail zijn geweldig en ik voldoe graag aan het verzoek om deze rubriek een aparte status te geven op mijn site en mogelijk nog uit te breiden in de toekomst met een aparte website poëzie. Mijn poëzie is gepubliceerd in o.a de dichtbundel  'Zonnebloemen plukken in Toscane', het prachtige boek van Greet Boekholt, kunstenares uit Weert, Hortus Conclusus en vakbladen zoals o.a Roots, Zoom e.a. 

Wandelingen en Lezingen 

Reeds jaren verzorg ik lezingen en wandelingen over uiteenlopende onderwerpen uit de natuur en landschap. Flora, fauna en landschap in al hun schoonheid en detail worden u voorgeschoteld in een enthousiaste en professionele presentatie met beamer en documentatie. De wandelingen zijn voor iedereen toegankelijk, jong en oud en je hoeft echt geen kenner te zijn om mee te gaan. Voor meer informatie neem contact op via de mail of volg de rubriek NATUURWANDELINGEN hier op de website. 

Een foto aan de muur?

Foto's bestellen en prijsopgave van formaten kan via de e-mail. De foto's kunnen geleverd worden op canvas, alu dibond fineart in mat of glanzend en met of zonder acrylcover of museumglas. Wilt u liever een fotoposter op formaat en gedrukt op speciaal fotopapier, kan dat ook. U zorgt dan zelf voor een lijst of achtergrond. Vraag een prijslijst met levertijden aan via info@henkknibbeler.nl

Foto's en Poëzie gebruiken voor een publicatie.  

Wanneer u foto's of een gedicht wilt gebruiken voor een publicatie, expositie of welke wijze dan ook, stuur dan een e-mail met u bedoelingen en welke foto's dat moeten zijn voor schriftelijke toestemming.

e-mail contact :    info@henkknibbeler.nl

Zie ook
:

De websites van VZW Landschapbeheer in België, de fotografenwebiste ZOOM en de fotowebiste van VARA Vroege vogels ( Knibb_49 ). Hier vindt je veel werk van mijn hand.


http://www.landschapvzw.be/fotografen/henk-knibbeler
http://naturephoto.zoom.nl/fotos/index.html
https://vroegevogels.vara.nl/community/fotos/mijn


   

Winterakkerse gedachten.. 

Winterakkerse gedachten..


Het zouden toch de brandganzen moeten zijn

die afgestoken tegen de dorpen hun vluchten als

soldaten met een helm op en sabel in de aanslag

in formatie aan het grijze landschap verbannen


Waar einders beginnen groeit meestal de hoop, is

het verzamelen de moeite waard, spreken beelden

die je samen deelt door de horizonten heen, valt

een morgen niet slechts zelden open op een plek


Kijk mijn leger daar staan, een uitkijkpost op kop

kreken blinken als ijzige linten tussen roestig riet

als het even kraakt gaat de formatie de lucht in

met volle bepakking, de sabels langs de flanken


In scheervlucht passeren zij mij, stijgen hoog

om snelheid te maken, een V-formatie waardig

klaar om over velden en huizen in haakse bochten

het begin van de winter aan te kondigen, wit door


Groen en licht door donker en dan weer andersom

opdat wij beneden wakker blijven, gaan zaaien in

de bedden, bloemen knuffelen en liefdes erven van

ooit voorspelde leugens, nooit gekende waarheden
henk©knibbeler december 2017


Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee